Joukkueen luottotoimittaja Masi avaa reportaasikauden viiltävällä analyysilla lohkon joukkueista.

Kiirettähän tässä alkaa pitää kun pelit jo kolkuttaa oven takana, vaikkei ole edes lunta vielä maassa. Nopealla hälytyksellä kokosimme kuitenkin tiimin (Me,  Myself and I) kertomaan teille totuuden tulevasta kaudesta. Luvassa jotain uutta ja jännittävää vai samaa vanhaa...

Onneksemme tulossa paljon parempaa kuin väsyneellä viime kaudella. Uudet nousijat ja vahvistuneet Tampereen jengit takaavat mielenkiintoisemman ja maalirikkaamman talven. Mutta ei huolta, mukana menossa edelleen myös suuri osa viime kaudella "loistaneista" pelureista. Näin ollen myös tällä kaudella näyttäviä ilmalentoja, surkeita veivejä ja kentällä eksyneen näköisenä juoksemista, eli kaikkea minkä takia näitä pelejä tullaan katsomaan :p

Seuraavassa erittäin asiantuntevat arviot, jokaisesta lohkon joukkueesta, jotka perustuvat 0-1 nähtyyn peliin ja seurojen nettisvuihin. Svuihin??


FoSu (sijoitus tulevalla kaudella 7)

Pitkät pelimatkat suhteutettuna pieneen pelaajarinkiin tietävät joukkueelle ongelmia. Uusia pelaajia ei juurikaan näköpiirissä ja kun vanhatkaan eivät varsinaisesti vakuuttaneet, niin luvassa pikainen paluu omalle paikalle, taistelemaan putoamista vastaan. Hyvä viisikkopuolustus takaa kuitenkin sen, että seura kiusaa isompiaan yksittäisissä peleissä myös tällä kaudella. Pelaaja, jolta voi odottaa jotakin on Alina Alasentie. Petratessaan vielä viime kaudesta nostaa yksinään joukkuetta pari sijaa.

Gunners (4)

Lohkon jokeri. Porukka uudistunut rajusti viime kaudesta, minkä alkuun kuvittelisi olevan huono asia. Totuus on kuitenkin, että joukkue pääsi parista diivasta eroon ja tilalle on löytynyt todellisia joukkuepelaajia. Harjoituspelit kertovat uuden valmentajan oppien purreen, mutta Gunnersin tapauksessa hyvä kenraali on tiennyt yleensä vaisua kautta. Jos kuitenkin onnistuu säilyttämään syksyn tason tappelee tosissaan paikasta kahden sakissa. Pelaajista seurata kannattaa tietysti Netta "Takinkääntäjä" Soiroa,  joka tekaisee kaudella vaatimattomat tehot 39+107 ja 25 min (hermostuu kesken kauden vastustajan valmentajaan ja käy monottamassa tätä munille). Gunners- Probelli -pelit tulevat olemaan siis todellakin näkemisen arvoisia koitoksia.

Jytah (2)

Rakas paikallisvastus, joka vahvistui huomattavasti kesän aikana. Nuiji Probellin treenipelissä 8-0, mikä kertoo kaiken oleellisen. Viime kausina vaivannut tehottomuus on tiessään ja joukkueella on koossa yksi lohkon jäätävimmistä kentistä. Ainoat kysymysmerkit ovat (viisikko)puolustus ja löytyykö kulttuuria voittamiseen. Jos osaa alusta asti hakea voittoja eikä tyydy tasureihin, niin karsinnat odottavat. Jännitettävää kaudella myös se saako ikäloppu valmentaja sydärin vai osaavatko likat rauhoitella häntä. Peleissä kannattaa seurata koko ykköskenttää ja lohkon pisimmät pelimatkat tekevää molaria.

KOO-VEE II  (5)

Kuvittelisin olevan yksi siirtomarkkinoiden voittajista. Viime kauden ykkösjoukkueesta on todennäköisesti irronnut jokunen vahvistus, joiden avulla voidaan tapella paremmastakin sijoituksesta, mutta jos viime kauden hidas alku toistuu, tappelee jämäsijoista. Tasapaksu jengi, joka kaipaa selkeää pisterohmua. Mielenkiinnolla odotan löytyykö sitä. Tahtomattaankin tulee seurattua (tai ainakin kuunneltua) Röningiä pakissa.

NoPS  (8)

Siirtomarkkinoiden häviäjä. Koko viime kauden joukkuetta pystyssä pitänyt maalivahti lähti eikä paikkaajaa ole löytynyt. Ikävä sanoa, mutta tällä kaudella auttamatta väärässä sarjassa. Jokainen pinna on saunaillan arvoinen ja pelihuumoria tullaan todella koettelemaan. Ex-Probelli ja -Jytah pelurit Kati ja Tessa takovat tehoja, mutta niitä saa todella tulla, että jumbosijalta vältytään.

RoPo  (6)

Lohkon vanhin jengi ja se näkyy. Liikettä ei juurikaan, mutta pari taitavaa pelaajaa on pitänyt joukkuetta elossa. Jostain kumman syystä saa vastustajan aina pelaamaan itselleen sopivalla nopeudella. Viime kauden sijoitus ei toistu, kun luvassa on nopeampaa peliä. Vaarallinen tutkapari kärjessä piinaa vastustajaa kuin vastustajaa ja Lehtinen taistelee taas pistepörssin voitosta.

SC Top  (3)

Mitähän näistäkin nyt sanoisi. Jäätävää työtä kolmosessa ja rahkeet riittää pitkälle. Viime kauden tehottomuus lohkossa korjaantuu jo pelkästään Topin myötä. On tyytyväinen jo tähän tasoon vaikka aineksia olisi ylemmäskin? Ei joutunut kunnon testiin kolmosessa ja saakin nähdä miten käy kun
vastassa on useampia "kovia" porukoita. Seurata kannattaa ehdottomasti numeroa 46. Kuka nyt ei haluaisi nähdä oravan juoksevan kentällä?

Probelli  (1)

Oma sakki ja silti vaikein ennustettava. Piti laittaa ykköseksi, jottei tule turpaan. Puolet joukkueesta uusiksi "mestaruuskauden" jälkeen ja vaikka paperilla onkin saatu kovia vahvistuksia on tuleva hämäran
peitossa. Jos likat löytää tiensä välillä harjoituksiin, voidaan viime kausi uusia. Jottei ihan nouse kusi päähän, pitää kyllä myöntää, että viime kauden esitykset ei riitä enää mihinkään. Puolustus pitää, mutta kuka tekee maalit? Onko uudella kapteenilla ruuti kuivaa ja löytääkö lohkon kovin kuti tiensä maaliin? Onnistuuko joukkueen uudelleenrakennus 13-vuotiaasta valmentajasta huolimatta? Kannattaa tulla itse toteamaan paikanpäälle.