1.erä     3.34     1-0     Pelttari Mervi (13)
2.erä     24.59     2min     Probelli, Kauppi Anna (16)
3.erä     34.45     2-0     Helminen Satu (22)
                  Isotalo Tiina (8)
      38.36     2-1     Lötjönen Riikka (8)
                  Paltamaa Emilia (7)

Kauan odotettu avauspeli Parkanossa ja vastassa viime kaudelta tuttu ja kovaksi todettu RoPo. Paikalla lopulta kaksi kentällistä ja maalin suulle asteli Heidi, joka tuurasi kotiin jätettyä Mariaa. Muita "estyneitä" olivat Suvi, Riitta, Mirva ja Piia, joka kuitenkin oli urheasti lähtenyt mukaan kannustamaan.

Itse ottelu käynnistyi oikein hienosti, pallon liikkuessa esteettisesti pelaajalta toiselle. Peli täysin hallussa ja eikun omissa soi. Ei mitään. Pallo keskelle ja myllytys jatkuu. Paikkoja luodaan kuin liukuhihnalta, mutta vastustajan maalivahti poimii helposti ne pallot, jotka maalia kohden menevät. Sitten päätetään kokeilla jo harjoituspeleissä tutuksi tullutta kuviota; annetaan pallo vastustajalle, joka laukoo sen pakin kautta maaliin. 2-0. -Mitä hel...tiä, huutaa valmentaja repiessään hiuksiaan.

Eikun uutta putkeen ja mylly taas käyntiin. Paikkoja on, mutta kun ei niin ei. Pelin jo vedellessä viimeisiään saadaan viimein karistettua apina selästä, kun Riikka kaventaa pelin Empun syötöstä. Aika kuitenkin loppuu juuri kun hanat on saatu auki ja näin ollen käteen jää vain muistutus siitä, että peliä ei voi voittaa ilman maaleja ja plää plää. Game over 2-1 ja tunniksi haavoja nuolemaan.

14.10.2006 Probelli - SBT PaPo 4-3

1.erä     1.22     1-0     Niemelä Hanna-Leena (13)
                  Väänänen Leena (20)
      3.19     2min     Niemelä Hanna-Leena (13)
                  mailaan lyöminen tai potkaiseminen
      10.10     1-1     Riihimäki Teija (33)
      14.14     1-2     Marttila Hanna (8)
2.erä     16.44     1-3     Riihimäki Teija (33)
3.erä     33.03     2-3     Väänänen Leena (20)
      41.01     3-3     Paltamaa Emilia (7)
                  Heikkilä Pauliina (17)
      44.57     4-3     Närte Nina (9)

Viime kauden "isojen" kohtaaminen jatkui ottelulla PaPoa vastaan. Tällä kertaa otteluun saadaan hieman parempi alku, kun hyökkääjien tehottomuuteen kyllästynyt Leenu käy pamauttamassa pallon yläkulmaan Leenan tarjoilusta. Peli hyvin hallussa, kun jotain tapahtuu.

Liekö aikainen maali kihahtanut hattuun, koska oma peli sekoaa täysin ja kentällä aletaan tehdä asioita, jotka kuuluvat pihapeleihin (niitä yhtään väheksymättä). Sekoilun aikana PaPo tekaisee kolme komeaa maalia karaten jo toivottoman tuntuiseen 1-3 johtoon. Vain Heidin hyvät torjunnat pitävät lukemat niinkin siedettävinä. Kolmanteen erään päätetään kuitenkin lähteä taistelemaan.

Erä ei ehdi paljon vanheta, kun Hennan heittämä hermopallo jäädyttää koko PaPon puolustuksen maalivahtia myöten ja tilanteeseen rynnännyt Leena käyttää hämmennyksen hyväkseen, kaventaen pelin kahteen kolmeen. Jo syttynyt toivonkipinä alkaa kuitenkin hiipua, kun pelaaja toisensa jälkeen loukkaantuu. Kukaan ei kuitenkaan kehtaa lopettaa kesken, ja parhaimmillaan kentällä nilkuttaakin neljä pelaajaa yhtä aikaa. Tämä tuntuukin vaan sytyttävän muut pelaamaan kahta kovemmin ja peli otetaankin taas haltuun.

Tuurikin tuntuu taas kääntyvän, Paukun laukoessa kohti! maalia ja Empun siirtäessä jäätävästi pallon maaliin. Tunnelma taas katossa omassa vaihtoaitiossa, kun taas Parkanon halli on hiirenhiljaa. Tähän ei kuitenkaan tyydytä, vaan painetta lisätään entisestään ja kun kellossa on vain kolme sekuntia jäljellä penkki repeää. Ninan viimehetken veto painuu maaliin ja tunteet purkautuvat; näinhän sen pitikin mennä.

Ottelun jälkeen toimittaja pongasi Ninan haastatteluun: -Onnistuit sitten aika tärkeällä hetkellä. -Joo. Mulla oli heti semmonen tunne että nyt uppoaa kun lähdin laukomaan. (Toimitus toivookin, että Nina opettaisi tämän tunteen muullekin joukkueelle.) Parin päivän jäljityksen jälkeen toimitus tavoitti myös aina sanavalmiin valmentajan, jolta irtosi tämä lausunto: -Njääh No oli miten oli. Toimittaja kiittää vielä tyttöjä hyvästä esityksestä ja suuntaa nokan kohti Vaajakoskea, missä pelit seuraavaksi jatkuvat.

28.10.2006 NoPS - Probelli 0-7

1.erä     3.45     0-1     Heikkilä Pauliina (17)
                  Närte Nina (9)
      10.16     0-2     Kääriäinen Henna (5)
2.erä     21.49     0-3     Kauppi Anna (16)
                  Takkinen Mirva (12)
3.erä     32.15     0-4     Lötjönen Riikka (8)
                  Kääriäinen Henna (5)
      36.21     0-5     Kauppi Anna (16)
      37.48     0-6     Närte Nina (9)
                  Holappa Riitta (3)
      41.57     0-7     Valtanen Heidi (25)
                  Soiro Netta (11)

Viimein koitti se päivä, jota kaikki olivat odottaneet. Kotiturnaus ja vastassa avausottelussa nousija NoPS, josta ei ennakkoon hirveästi tietoa ollut. Poissa riveistä tällä kertaa jumiin mennyt Piia, etelän auringon Vaajakosken loskan sijaan valinnut Emppu ja "lapsenparantaja" Leenu.

Valmennusjohto oli tiedostanut kotiturnauksen merkityksen ja sen mukanaan tuomat paineet ja edelliset viikot olikin treenattu vaan paineensietoa kasaamalla kekoa vuorollaan kunkin pelaajan päälle. Tämä tuntuikin toimivan, kun runsaslukuisesta yleisöstä (n.7 henkilöä) huolimatta, joukkue avasi pelin vahvasti ja naputti ekassa erässä taululle 0-2 lukemat. Avauserän selkeä dominointi tuntuikin katkaisevan vastustajan selkärangan ja toinenkin erä pelattiin lähes yhtä maalia, kuitenkin vain kerran onnistuen.

Aivan kuten ekassa turnauksessa, myös nyt jatkettiin pelaamista loppuun asti, eikä vaan tyydytty tilanteeseen. Ja aukesihan se ketsuppipullokin lopulta, kun lukemia kaunisteltiin lopulta 0-7:än. Erityisesti Annan lapioima 0-5 maali oli hienoa nähtävää ja kautensa avanneen Marian nollapeli tuli lopulta varsin helposti (ainakin hänen omasta mielestään).

Valmennuksen painottama "kentällä pitää näyttää hyvältä" -taktiikka onnistuikin lopulta hyvin ja yleinen mielipide ottelun jälkeen oli vaan: "huonot jaot". Loppujen lopuksi loppu ja seuraavaan matsiin keskittymään.

28.10.2006 Probelli - Gunners 2-2

1.erä     14.44     0-1     Lundström Susanna (11)
                  Aaltonen Salla (9)
2.erä     21.58     0-2     Suomela Satu (82)
                  Förell Heidi (5)
      24.26     1-2     Väänänen Leena (20)
                  Tikkakoski Suvi (18)
3.erä     32.29     2-2     Rinkinen Niina (10)

Ottelu ei ollut vielä alkanutkaan, kun lunta jo alkoi sataa tupaan. Ensimmäisessä ottelussa verkkoa heiluttaneet Paukku, Heidi ja Maria joutuivat jättämään ottelun väliin. Katsomossa kiertäneen huhun mukaan sveitsiläinen suurseura oli värvännyt kyseiset neidot heti ensimmäisen ottelun jälkeen ja näin ollen maaliin päätyi lopulta lyhyimmän tikun vetänyt Netta.

Peli alkoikin sekavissa merkeissä, kun katsomossa ollut vieraanvallan kuvaaja tuntui sekoittavan pelaajien pasmat lopullisesti. Kun lisäksi uusi "hyökkääjät hyökkää, pakit puolustaa ja maalivahdit torjuu" -taktiikka ei ottanut tuulta purjeisiin, otti Gunners otteen ja pyöritti ottelun puoleenväliin mennessä taululle ansaitut 0-2 lukemat. Tämä lauma ei kuitenkaan osaa luovuttaa ja pian Gunnersin toisen maalin jälkeen Suvi ja Leena pyörittivät vastustajat pyörryksiin, Leenan viimeistellessä kavennusmaalin Suvin tarjoilusta. Viimeiseen erään 1-2 tappiolla, mutta taistelumieli oli taas löytynyt, parin erän leijailun jälkeen.

Kolmas erä ei paljon ehtinyt vanheta kun joukkueeseen turnauksen alla liittynyt Niina päätti kääntää pelin yksinään. Ensimmäisen pelin sitä miksei vaihtoon tarvitse syöksyä, ihmetellyt ex-kiritär, laukoi tasoituksen puolesta kentästä ja peli oli taas avoin molemmille. Tässä kohtaa maalivahdit nousivat kuitenkin pääosaan, nollaten tilanteen toisensa jälkeen ja näin joukkueiden oli tyytyminen tasapeliin.

Summerin jo soitua, päällimmäisenä mielessä oli kuitenkin taas hieno nousu ja onnistuminen laajalla rintamalla. Jälleen kerran tämä hieno laji osoitti, kuinka pirun vaikeeta se voittaminen on. Seuraavaksi vuorossa Vammalan kiertue ja toimittaja saattaa tällä kertaa jopa käydä katsomassa pelin, ettei aina tarvis säveltää näitä raportteja. Eiku... DELETE DELETE

12.11.2006 Probelli - FoSu 0-2

2.erä     28.47     0 - 1     Könnömäki Sari (3)
3.erä     38.04     0 - 2     Könnömäki Sari (3)

Taas sitä joutu raahautumaan katsomaan matseja, kun kiertue suuntasi kohti Vammalaa. Perillä jouduin kuitenkin huomaamaan, että paikan sijainti oli tuottanut vaikeuksia turhan monelle pelaajalle; jotkut olivat jääneet kotiin vanhentuneen passin takia ja olipa joku eksynyt Sveitsiinkin. Tästä huolimatta (tai johtuen) taistelumieli tuntui olevan joukkueessa korkealla ja olihan kasaan saatu kuitenkin iskukykyinen joukkue, viimeisenä lukkonaan Paukku.

Itse ottelu oli kuin toisinto kauden avanneesta Ropo-pelistä. Hallinta selvästi meillä, mutta FoSu puolusti hyvin, maalivahti pelasi elämänsä pelin ja kahdesta paikasta tehtiin kaksi maalia. Pelin huippuhetket jäivätkin aika vähiin: Ensimmäisessä erässä Mirva melkein aivasti, toisessa Katjalta aukes kengännauha ja kolmannessa Netta huomasi pelanneensa maila väärinpäin. Matsin jälkeen hallissa kaikuikin vain outo kopina, jonka syyksi paljastui päätään seinään hakannut valmentaja.

Peli jättikin ilmoille vain lukuisia kysymyksiä, jotka jäävät varmaan ainiaaksi ilman vastausta. Miksi pitkillä pelireissuilla pitää aina hävitä eka peli? Miksi valmentaja asteli pelin jälkeen median ilmoille silmä mustana? Miksi karhu juoksenteli Hämeenlinnassa? Voiko hernekeittoa syödä ketsupin kanssa? Milloin pelataan pesäpalloa? Karkasko tää taas lapasesta?